Joulu on jo ovella!

Joulu on jo ovella!

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Mustikoita!

Taas on se aika vuodesta kun tuntuu että kaikki muu paitsi mustikoiden poimiminen on turhaa! Ja silti pitää tehdä ruokaa ja siivotakin kai pitäisi joskus... Olaan lasten kanssa kerätty nyt vajaa 10 litraa mustikoita, muina vuosina on ollut tavoitteena 30l mutta tänä vuonna se taitaa jäädä saavuttamatta. Mansikoita ollaan kerätty paljon, niistä voi sitten tehdä pirtelöä talvella jos ei ole niin paljoa mustikoita. Mammalla on paljon vadelmia, niitä saadaan myös mennä joku päivä keräämään.

Olen niin iloinen noista meidän kasvimaista! Ennen minusta on tuntunut jotenkin tylsältä hoitaa kasvimaata mutta tänä vuonna se on ollut vain mukavaa. Ja miten kiva on hakea ruokaa omasta maasta! Ollaan syöty kesäkurpitsaa, porkkanoita, punajuuria, salaattia ja pinaattia, ja tietysti perunaa. Tilliä ja muita yrttejä olen kuivannut saunan lauteilla, siellä kuivuu hyvin kun siellä on lattialämmitys kesälläkin päällä kun muuten pesuhuone ei kuivu ollenkaan. Mansikoitakin ja kesäkurpitsaa kuivasin myös saunassa! Kesäkurpitsaa olen pakastanut kuullotettuna sipulin ja tomaatin kanssa. Sipulit ei oikein ole tykänneet tästä kuivuudesta, ne on aika pieniä. Täällä ei ole satanut pitkään aikaan kunnolla ja kaikki on tosi kuivaa, muutaman kerran ollaan sadetettu kasvimaat yön ajan. Kasvihuoneita saa kastella melkein joka päivä, kurkkuja on tullut jo monta, tomaatit on vielä raakoja ja paprikassa on vasta kukkia nyt.

Meillä on tämän viikon ollut taas kaksi vuohta hoidossa ja ollaan saatu vuohenmaitoa! 1,5l tulee suunnilleen päivässä maitoa, ja kun sen käyttää heti parin päivän sisällä niin se ei maistu vielä vahvasti vuohenmaidolle. Vuohet on kyllä kivoja, ne on meidän mukana aina keräämässä mustikoitakin =).


2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan kesti mansikan kuivaaminen? En ole sitä koskaan kuivannut.
    Mukavalta kuulostaa teidän kesä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kuivasin mansikoita monta päivää, saunassa on n. 35-40c lämmintä. Liian myöhään aloin kuivaamaan, olisi pitänyt kuivata niitä ensimmäisiä mansikoita kun nyt kuivasin viimeisiä ja ne oli jo aika vetisiä niin osaan tuli hometta, mutta ne mihin ei tullut niin on kyllä niin hyviä, parempia kuin karkit! No, ensi vuonna pitää muistaa sitten kuivata ensimmäisenä kypsyviä kun ne on kiinteämpiä eikä varmaan homehdu niin helposti ollenkaan.

      Poista