Joulu on jo ovella!

Joulu on jo ovella!

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Heinäkuu!

Taas on vierähtänyt päivä jos toinenkin eikä ole ehtinyt kirjoittelemaan. Kasvimaata olen koittanut säännöllisesti kitkeä, viisastuneena edellisistä vuosista kun jossain vaiheessa on huomannut että rikkaruohot on isompia kuin porkkanat... Aika hyvin on kaikki itäneet ja kasvaneet, porkkana, punajuuri ja salaatti varmaan parhaiten. Lanttua on joku ötökkä syönyt ja kaalisatoa ei sitten saada lainkaan. Kurpitsatkin on kasvaneet hyvin ja kukkiakin on niissä. Kasvihuoneesta on syöty ensimmäinen kurkku, tomaateissa on kukkia ja raakileita. Paprika ei edes kuki vielä, saa nähdä kukkiiko koko kesänä.

Tiput on kasvaneet kovasti ja ovat siirtyneet ulkohäkkiin, parin viikon päästä ajateltiin siirtää heidät isojen kanojen joukkoon. Alettiin syöttää kumminkin tipuille myös täysrehua kun en jaksanut alkaa niin tarkkaan laskemaan kotiruuan kaikkia ravintoainepitoisuuksia.Isoille kanoille on olemassa luomurehua mutta tipuille ei, ei kyllä tunnu kivalta syöttää niille geenimuunneltua rehua... Tällä hetkellä näyttää että kukkoja olisi ehkä 3 tai 4 ja loput kanoja mutta ei sitä vielä varmaksi tiedä.

Isommat lapset sai olla mummin ja papan luona kesälomalla viikon verran, kävivät Puuhamaassakin. Minä sain tehtyä sillä välin talouspaperin korvikkeeksi kagaspaloja, leikkasin toisen puolen ylijäämäkankaasta ja toinen puoli on käytettyä sideharsoa, leikkasin ne neliöiksi ja saumuroin reunat. Hyvin ovat toimineet ja pesukoneessa peseytyvät muun pyykin kanssa!

3 kommenttia:

  1. Tällainen teille tulossa, jos helpottaa talouspaperin säilytystä! http://www.tupperware.fi/tuotteet/tupperbox

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tosin ei siinä säilytetä talouspaperia mutta kumminkin =)

    VastaaPoista
  3. Tarkoitinkin omatekoista talouspaperia, miehen vanhoista alushousuista tehtyjä :)

    VastaaPoista