Joulu on jo ovella!

Joulu on jo ovella!

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pitkästä aikaa

Enpä ole pitkään aikaan kirjoitellut mitään. On niin paljon tekemistä ollut. Minun vanhemmat tuli meille muutamaksi viikoksi kun heillä on kesäloma. On niin mukava kun he jaksavat käydä meillä vaikka onkin pitkä matka ja meillä on aina niin paljon tekemistä ja meteliä! Pappa on tehnyt puuvajaan lattiaa ja mummi on auttanut lasten ja kodin hoidossa, tuntuu kuin olisi itselläkin kesäloma!

Tiput on kuoriutuneet, kaikki 9 tipua kuoriutui juuri laskettuna päivänä! Nyt ne ovat jo melkein viikon ikäisiä ja ovat kasvaneet jo paljon. Eilen vaihdettiin niille isompi pahvilaatikko kun ne tykkää jo vipeltää ja tonkia niin kovasti. Vielä ei erota onko kanoja vai kukkoja, olisi kiva jos ainakin pari kanaa olisi! Isot kanat ovat alkaneet munia enemmän, ennen tuli 3 munaa päivässä mutta nyt on jo monena päivänä tullut 4 munaa! Talvikanalaa ei olla vielä ehditty aloittamaan, mutta onhan tässä kesää vielä... Mies on tehnyt polttopuita monena päivänä ja ollut palkkatöissäkin taas peltotöiden jälkeen. Hän oli myös lauantaina varannut meille yllätyksenä iltaristeilyn vanhalla höyrylaivalla! Oli kyllä mukava käydä pitkästä aikaa kahdestaan jossain. Höyrylaiva kävi pienellä saarella missä on joskus asunut yksi perhe joka on huolehtinut lyhdystä mikä oli laivoille merkkinä, ei siis varsinainen majakka mutta melkein. Majakat ja saaret ylipäänsä on minusta tosi mielenkiintoisia, olisi kiva tutustua niihin enemmänkin.

Kasvimaa ja kasvihuoneet on nyt valmiit, paitsi että herneitä pitää vielä laittaa. Kurkku ja tomaatti kukkii ja pinaatista keräsin jo yhden sadon, sitä voisi laittaa vielä enemmänkin kasvimaalle. Pikkulampaatkin haettiin yksi päivä, ovat jo hyvin kotiutuneet eikä karkaile laitumelta. Meillä oli myös viikon verran kaksi vuohta hoidossa, toista piti lypsääkin. Ne oli aika hauskoja otuksia, vaikkakin tosi itsepäisiä! Sitten kun lapset on vähän isompia niin haluasin meillekin ehkä muutaman vuohen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti