Joulu on jo ovella!

Joulu on jo ovella!

torstai 30. toukokuuta 2013

Raparperia!

Eilen saatiin mammalta paljon raparperia. Nyt olen koko aamun seissyt keittiössä ja keittänyt raparperimehua, hilloa ja kuusenkerkkäsiirappia. Siirappia tein eilenkin mutta sitä tuli niin vähän että pitää tehdä vähän lisää. Saatiin mammalta myös lipstikkaa, sitä laitoin kuivamaan ja pakastimeen. Se lipstikkakeitto oli muuten tosi hyvää, lapsetkin tykkäsivät! Tänään tehdään vielä mokkapaloja huomiseksi kun on esikoisen 6v syntymäpäivä. Kakku tehdään sitten kun vietetään synttärijuhlia, yhdessä pikkusiskon 1v synttäreiden kanssa kesäkuun puolessa välissä. Kyllä aika menee nopeasti, juurihan esikoinen syntyi, ja nyt menee jo syksyllä eskariin. Hän oppi ajamaan pari päivää sitten ilman apupyöriä pyörällä, viime kesänä jo koitettiin mutta silloin se ei oikein sujunut, nyt lähti melkein heti kun apupyörät otettiin pois niin itse ajamaan!

Tehtiin kasvimaata lisää tähän pihallekin ja sinne olen nyt kylvänyt lisää siemeniä. Laitoin myös vähän valkosipulia maahan, saa nähdä kasvaako siitä mitään, on kuulemma vaikea kasvatettava. Ostin 3 kurpitsan tainta kun omat mitkä kylvin siemenestä niin ei ole edes itäneet. Herneitä pitäisi vielä laittaa kasvamaan, ne on kyllä niin hyviä!

2 kommenttia:

  1. Mihin laitatte herneet kasvamaan, voiko niitä kasvattaa myös kasvihuoneessa? Kysyy tyhmä kaupunkilainen...

    VastaaPoista
  2. Pellolle laitetaan herneet. Voittehan tekin laittaa johonkin aidan vierustalle muutaman kasvamaan, ei ehkä kasvihuoneseen =)

    VastaaPoista